Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΛΗΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ






Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων Δεκτικής Μουσικοθεραπείας - Guided Imagery & Music,  που συντονίστηκε από συναδέλφους και απευθύνθηκε σε συναδέλφους, ως μια συνεργατική προσπάθεια της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τ.Δ. Πειραιώς και Νήσων και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.




Στο πλαίσιο των συναντήσεων της ομάδας αστυνομικών, οι οποίες διήρκεσαν από τον Οκτώβριο 2017 έως το Μάρτιο 2018 και πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο της Δ.Α. Πειραιά, οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να στοχεύσουν σε προσωπικά και συλλογικά θέματα, όπως άγχος, ασθένεια, εργασιακό “burn out”, συναδελφικές σχέσεις, υπηρεσιακές ανησυχίες, σχέση με τον πολίτη κ.α.






 Μέσα από την αλληλεπίδραση της ομάδας, σε «μουσικό περιβάλλον», οι συμμετέχοντες συνάδελφοι αστυνομικοί χαλάρωσαν, ξεκουράστηκαν, ανακάλυψαν μια άλλη πλευρά του εαυτού τους και διευκολύνθηκαν η αναγνώριση, η έκφραση και η διαχείριση δυσάρεστων και ευχάριστων συναισθημάτων τους.
 
 
Παράλληλα, η Δεκτική Μουσικοθεραπεία - Guided Imagery & Music, αξιοποιήθηκε ως μια πρωτότυπη δεκτική διεργασία για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης του αστυνομικού. Τέλος, διερευνήθηκε η δυνατότητα ενδυνάμωσης της συναισθηματικής νοημοσύνης του αστυνομικού, αποτελέσματα, τα οποία θα κοινοποιηθούν σύμφωνα με τον κώδικά ηθικής - δεοντολογίας στο προσεχές διάστημα.
 
 
 
 
 
 

 
 
 


                                                      Τον συντονισμό είχε η κυρία
 Κέλλυ Μαστοράκη, kellymastoraki@gmail.com
τηλ: 210 4174449, 6940271373



Ευχαριστούμε την κα Μαστοράκη για την αφιλοκερδή προσφορά της, Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά για την ευγενική παραχώρηση του όμορφου και λειτουργικού χώρου και βεβαίως τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Δεσμευόμαστε για την επανάληψη τέτοιων παρομοίων πρωτοποριακών δράσεων  δράσεων, προς όφελος των συναδέλφων.
                                                                         Οι Πρόεδροι
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΙΡΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ                                ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
                 Κυριάκος Κάρκαλης                                                    Σπυρίδων Λιότσος










1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΑΣ. ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΔΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή