Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΝΑ’ΤΑΝΕ ΤΟ 21……..






….Να ΄ρθει  μια φορά…. Αυτά τα λόγια του γνωστού άσματος έρχονται στο μυαλό μας την ιερή αυτή μέρα της  195ης επετείου από την ημέρα της Εθνικής παλιγγενεσίας….
Της ημέρας εκείνης που ο  Δαυίδ στάθηκε περήφανος απέναντι από τον Γολιάθ…. Που μια χούφτα εξαθλιωμένοι έδωσαν  ιερό όρκο στον Θεό να δώσουν στον ταλαίπωρο λαό
  μας , την πολυπόθητη Ελευθερία…
                Η σπίθα άναψε την  17η  Μαρτίου  στη Αρεόπολη της Μάνης και η πυρκαγιά ξέσπασε 8 ημέρες αργότερα την 25η Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα, όπου υψώθηκαν τα ιστορικά λάβαρα. Μπροστάρισα του αγώνα η Εκκλησία μας και ξοπίσω οπλαρχηγοί , καπεταναίοι και απλός κόσμος που διψούσε για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία και  Αξιοπρέπεια….. Νέοι, γέροι, παιδιά, γυναίκες, όλοι με λάμψη στα μάτια και την ψυχή, ξεκινούσαν για τον υπέρ πάντων αγώνα! Για τον αγώνα που όφειλαν να δώσουν, διότι τον χρωστούσαν στους ένδοξους προγόνους , αλλά και στις επόμενες γενιές.
                Αυτό ήταν…. Το ποτάμι ξεκίνησε ορμητικό και  δε γύριζε πλέον πίσω…. Η αυτοκρατορία κατέρρεε…..  Η  Ελλάδα, η Μεγάλη Ελλάδα του  Αλέξανδρου, έμελε να ξαναζήσει για άλλη μια φορά στιγμές δόξας…


Σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική ημέρα, η πατρίδα μας και πάλι βάλλεται πανταχόθεν….. Για άλλη μια φορά στη μακραίωνη ιστορία μας, κάποιοι ορέγονται τον πλούτο μας, τον ήλιο μας, τη θάλασσά μας, τον πολιτισμό μας…. Ζητούν βίαια να αρπάξουν τον σπουδαίο αυτό πολιτισμό που απλόχερα τους έχουμε χαρίσει….
Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να δείξουμε το μεγαλείο της φυλής….. Να προασπίσουμε τα όσια και ιερά…. Να σταθούμε όρθιοι με υπερηφάνεια, αυτή τη φορά
 -ίσως- όχι μπροστά στα τουφέκια,  αλλά μπροστά σε μια πρωτοφανή για την παγκόσμια  ιστορία επίθεση, στην ιστορία μας, στη θρησκεία μας, στη συνοχή μας ως Έθνος. Μας παρουσιάζουν στη διεθνή κοινότητα ως μη σκεπτόμενους καλοζωισμένους  ακαμάτηδες,  ως κηφήνες που επιθυμούν να ζήσουν εις βάρος τους….. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!  Ο Έλληνας  έχει μάθει να αντέχει, να παλεύει, να αντιστέκεται, να επιβιώνει μέσα από το πέρασμα των αιώνων, των χιλιετιών. Να τιμά την καταγωγή του.
Ο Κολοκοτρώνης, ο Κανάρης, ο Μιαούλης, ο Παπαφλέσσας, ο Ρήγας Φεραίος,  ο Νικηταράς, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και τόσοι άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες – αγωνιστές έχουν καταγραφεί στο DNA μας, ζουν στην ψυχή μας….


Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να δώσουμε τον αγώνα μας. Το δικό μας αγώνα, της δικής μας γενιάς!!!  Να μείνουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Πανελληνισμού! Να μη ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τις παραδόσεις μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας!!!  H οικονομική κρίση,  κάποτε θα αποτελεί παρελθόν. Δε γνωρίζουμε ακριβώς πότε, αλλά θα γίνει….. Η Ελλάδα μας έχει ξαναπεράσει στενωπούς. Αν χάσουμε όμως τις αξίες μας, δύσκολα θα τις ξαναβρούμε.  Το 21 λοιπόν θα ξανάρθει…. Ψηλά το κεφάλι όλοι μας!!! Ψηλά και τις σημαίες μας. Στο κοντάρι με το ιερό σύμβολο του Σταυρού! Στο μπαλκόνι μας! Στα χέρια των παιδιών μας! Και κυρίως στην καρδιά μας!

«Τούτο το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!»
 Κωστής Παλαμάς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΜΕΝΗ ΘΕΟΤΟΚΟΣ , Η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!!!


Κυριάκος Κάρκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου