Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΟΡΤΣΜΟΥ ΤΟΥ "ΟΧΙ"









Ήταν  η 3η πρωινή ώρα της 28 Οκτωβρίου 1940 όταν χτύπησε η πόρτα του Πρωθυπουργού Ιωάννου Μεταξά στο σπίτι του στην Κηφισιά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παραξενεύτηκε από την απρεπή αυτή επίσκεψη. Εξάλλου γνώριζε ποιος ήταν ο νυχτερινός επισκέπτης. Ανοιξε λοιπόν την πόρτα και υποδέχτηκε όπως αρμόζει στην Ελληνική φιλοξενία τον Ιταλό Πρέσβη Εμμανουέλε Γκράτσι. Αυτός μετά τον τυπικό χαιρετισμό  επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό  τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική,
Εμπρός από τα μάτια του Ελληνα πρωθυπουργού πέρασε όλη η Ελληνική ιστορία¨Οι ποιητές, οι φιλόσοφοι, οι επιστήμονες, οι πολεμιστές. Όλοι αυτοί που έκαναν την Έλλαδα ένα τρανό Έθνος, που έδωσε τα φώτα σε όλη την υφήλιο. Και σ’ αυτούς ακόμα τους επίδοξους κατακτητές μας. Αποφασιστικά  σήκωσε το .βλέμμα του στον Πρέσβη και με σθένος ξεστόμισε μόνο μια λέξη: ΟΧΙ Όχι είπε μαζί του κι ένας ολόκληρος λαός. Ένας λαός αδούλωτος, υπερήφανος!
Αυτό σήμανε και την έναρξη του Εληνοιταλικού πολέμου. Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε τη πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα.
Σήμερα, 72 χρόνια μετά συνεχίζουμε να θυμόμαστε τους ήρωες παππούδες μας και να τους τιμούμε Σε εποχές δύσκολες για την πατρίδα μας ας θυμηθούμε τη γενναιότητά τους και το σθένος τους, διδάσκοντας μας την αξία του να ξέρεις πώς να ξανασηκώνεσαι όρθιος!!!!
Ας κλείσουμε τα’ αυτιά μας στις Κασσάνδρες και ας δείξουμε πόσο υπερήφανοι είμαστε για την Ελληνική μας καταγωγή υψώνοντας τη δοξασμένη γαλανόλευκη.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου