Τρίτη 18 Μαρτίου 2014



ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


ΕΠΙΣΗΜΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΣΤΗΝ  ΡΟΥΜΑΝΙΑ





Σε ανταπόδοση της επίσκεψης του πρώην Υφυπουργού της Ρουμανίας κ.NICOLESCU Konstantin (και νυν Γενικού Δ/ντου Αστυνομίας του DOLJ),και ομάδας Ανωτάτων Αξιωματικών της Αστυνομίας στον Πειραιά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ,πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στην πόλη της CRAIOVA ( πρωτεύουσα του Νομού DOLJ )από 9-3  -  14-3-2014.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Α' Αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Πειραιώς και Νήσων ΔΕΑ κ. ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης,ο Δ/της  του Α/Τ Επιδαύρου Υπαστ.Β' κ. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ Βασίλειος(μέλος της Τ.Δ IPA Αργολίδας),ο Εκδότης και Δ/ντης της έντυπης και ηλεκτρονικής

εφημερίδας " ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ "και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός κ. Μιχάλης ΧΑΝΔΑΚΑΣ, με την συζυγό του, Αρχισυντάκτη της ιδίας εφημερίδας, κ.ΑΛΕΥΡΑ Νάνσυ και την χαριτωμένη κορούλα τους Καλλιόπη, ο επιχειρηματίας από την Αργολίδα κ.ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ Θρασύβουλος και  η διερμηνέας  κ.ΣΚΕΝΤΟΥ Αφροδίτη .


Μας υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου ο Πρόεδρος της IPA του DOLJ  κ. LEONTIN Peca και ο συνάδελφος της Τροχαίας του DOLJ κ.BUDRICA Gheorghe ( οδηγός του υπηρ. οχήματος) και μας μετέφεραν στην πόλη της CRAIOVA ,όπου καταλύσαμε στο ξενοδοχείο CRAIOVITA .

Την Δευτέρα 10-3 ,εποσκεφθήκαμε το ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ ,όπου υπάρχει το Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών .Εκεί όλοι σε στάση προσοχής ,αποτίσαμε φόρο τιμής στους Πεσόντες Ιερολοχίτες ,ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο .

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το φημισμένο ορυχείο αλατιού SALINA  TURDA ,το Μοναστήρι της BISTRICA ,όπου προσκυνήσαμε το ιερόν σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του  εκαπολίτου και το Μοναστήρι των Αγίων Κων/νου κ Ελένης στο HORESU ,στο οποίο μας παρέθεσαν

γεύμα .Σ' αυτό  παρεκάθησαν, εκτός των άλλων , ο Γεν.Δ/ντης Αστυνομίας του Νομού  VALCEA κ. FLORIN Marian , και ο Δ/της της πόλης του HORESU κ.SARDALESCU Nikolae , στους οποίους απενεμήθησαν  τιμητικές πλακέτες.


Κατόπιν επισκεφθήκαμε παραδοσιακό κεραμοποιείο στο HORESU και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο

Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρετέθη δείπνο προς τιμήν μας από τους συναδέλφους της CRAIOVA ,στο οποίο παρεκάθησαν ο Υποδ/ντής της Γενικ. Αστυν.Δ/νσης του DOLJ κ. BADEA Nikolae, ο Ανώτατος Δικαστικός κ. COVEI Gheorghe,ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της CRAIOVA κ.GAINA Viorel, και άλλοι Ανώτατοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας του DOLJ ,καθώς και ο CITY MANAGER κ.NEDELESCU Gheorghe.


Την Τρίτη 11-3 , επισκεφθήκαμε την Γενική Αστυν.Δ/νση του DOLJ ,όπου  μας επεφύλαξε θερμή  υποδοχή ο Γενικός Δ/ντής της Αστυνομίας κ.NICOLESCU Konstantin.Στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων και παρουσία Ανωτάτων Αξιωματικών επιτελών του ,πραγμα-

ποιήθηκε κοινή σύσκεψη ,όπου μας ενημέρωσε για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος ,εγένετο ανταλλαγή  απόψεων και εμπειριών , ξεναγηθήκαμε σε υπηρεσίες της Γεν. Δ/νσης ,και του απενεμέθη τιμητική πλακέτα .


Κατόπιν μεταβήκαμε σε κεντρικό σημείο της πόλης της  CRAIOVA , όπου μας ανέμεναν εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε,τους οποίους και ενημερώσαμε για την επίσκεψή μας και παρακολουθήσαμε τροχονομικούς ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα από αρμόδιο Αξ/κό.

Επισκεφθήκαμε τα Μουσεία Ιστορίας και Φυσικής Ιστορίας της πόλης της CRAIOVA  ,και παρετέθη γεύμα σε όλη την αποστολή.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ,παρετέθη προς τιμήν μας επίσημο δείπνο από τον κ.NICOLESCU σε προάστιο της πόλης .


Την Τετάρτη 12-3 ,επισκεφθήκαμε την πόλη KALAFAT, όπου μας υποδέχθηκαν η Δ/της κ.RAUN Maria και ο Υποδ/της κ.VLADUT Victor . Μας ενημέρωσαν για θέματα της αρμοδιότητάς τους και  παρέθεσαν   γεύμα .Επισκεφθήκαμε το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης ,την καλωδιακή γέφυρα που ενώνει την Ρουμανία με την Βουλγαρία , και το οι-

νοποιείο Domeniul Coroanei στην περιοχή της SEGARCEA ,του οποίου τα κρασιά έχουν λάβει διεθνείς τιμητικές διακρίσεις .Εκεί μας υποδέχθηκε ο Δ/της κ.TITOIU Marius .Ακολούθησε ξενάγηση στο οινοποείο.Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρετέθη δείπνο προς τιμήν μας από τους συναδέλφους σε εξοχικό προάστιο της πόλης.


Σε όλες τις επισκέψεις  , μας συνόδευαν ο Δ/της της Αστυνομίας της CRAIOVA κ.POPA Mauriciu ,ο Δ/της Τροχαίας του DOLJ κ.NIKOLAESCU Stelian ,ο Δ/της Εγκληματολογικού του DOLJ κ. CIOCOIU Cristian, η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του DOLJ  κ. POPESCU Florentina ,ο Υποδ/της Τροχαίας του DOLJ κ.BELU Stelu,ο  Δ/της Τροχαίας της πό CRAIOVA κ. ZUICAN Emilian και βέβαια ο οδηγός μας κ. BUDRICA Gheorghe ,τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά .

Την Πέμπτη 13-3,αναχωρήσαμε από την πόλη της CRAIOVA για το PITESTI ( πρωτεύουσα του Νομού ARGES). Εκεί επισκεφθήκαμε τον Γε-νικη Αστυνομική  Δ/νση του ARGES ,όπου μας υποδέχθηκε ο Γενικός  Δ/ντης της Αστυνομίας κ.ISPIR Ion , στον οποίο απενεμήθη τιμητική πλακέτα. Στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων και παρουσία Ανωτάτων Αξιωματικών της Αστυνομίας και του Προέδρου IPA του ARGES κ.VILIAN Nikolae,εγένετο σύντομη ενημέρωση για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος ,παρετέθη γεύμα προς τιμήν μας από τον κ.ISPIR και κατόπιν  καταλύσαμε στο ξενοδοχείο ARGES .


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο της γειτονικής πόλης MIOVENI κ.GEORGESCU Ion στο Δημαρχείο , ο οποίος μας παρέθεσε επίσημο δείπνο, και κατόπιν τον εκπληκτικό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου .

Την Παρασκευή 14-3, αναχωρήσαμε από το PITESTI για την γειτονική πόλη TOPOLOVENI ,όπου επισκεφθήκαμε τον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου και μας παρετέθη γεύμα από τον Δήμαρχο .

Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για Βουκουρέστι, όπου αφού επισκεφή- καμε αξιοθέατα της πόλης και τον Ζωολογικό Κήπο, αναχωρήσαμε για το Αεροδρόμιο ,και ύστερα από πτήση 1ώρας και 30 λεπτών, φθάσαμε στην Αθήνα.


Η Τοπική μας Διοίκηση ευχαριστεί θερμά όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους μας για την εκπληκτική φιλοξενία ,τους Δημοτικούς Άρχοντες ,τους ξεναγούς ,τους οδηγούς και την διερμηνέα μας κ. ΣΚΕΝΤΟΥ Αφροδίτη για την πολύτιμη συνδρομή και βοήθειά τους .



                                               

Για το Δ . Σ





ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ   ΜΑΝΩΛΗΣ

Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου