Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ...



Την 27 Οκτωβρίου  και ώρα 19.00 η ΤΔ Πειραιώς και Νήσων Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης – εσπερίδα για τον εορτασμό της  75ης επετείου από την 28η Οκτωβρίου 1940 και το ένδοξο ΟΧΙ του λαού μας στις άνομες ορέξεις των επίδοξων κατακτητών.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην υπέροχη και κατάμεστη αίθρια αίθουσα της πινακοθήκης Πειραιά (παλαιό ταχυδρομείο). Διακρίθηκε για τον παλμό της και το έντονο συναίσθημα.


Ο πρόεδρος της ΤΔ Πειραιώς και Νήσων κ. Κυριάκος Κάρκαλης , άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και αναφέρθηκε σύντομα στο πολυσχιδές κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της ΙΡΑ, αλλά και  τις τεράστιες επιτυχίες του Ελληνικού Τμήματος στο εξωτερικό, που το έχουν καταστήσει μεταξύ των πρώτων σε παγκόσμια κατάταξη, μεταξύ των 65 Εθνικών Τμημάτων.

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο διακεκριμένος καθηγητής φιλολογίας και τ. Γυμνασιάρχης κ. Γεώργιος Σαρλάπας, ο οποίος με λόγο εύληπτο και γλαφυρό, μίλησε για το έπος του ‘ 40, μαγνητίζοντας κυριολεκτικά το κοινό. Αναμνηστική πλακέτα, επεδόθη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος κ. Ιωάννη Καραπατάκη.
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βασίλη Τραιφόρου  “ΒΕΜΠΟ – ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ”. Προλόγισε ο κ. Στέλιος Τραιφόρος, έγκριτος δημοσιογράφος του τοπικού Τύπου, (Εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ).

Στο πόνημά του, αναφέρθηκε ο ίδιος ο συγγραφέας, αφηγούμενος προσωπικά του βιώματα από τη στενή του επαφή με τις δυό μεγάλες αυτές μορφές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσε η Πειραιώτισσα ηθοποιός κα. Εύα Καμπίτση, ενώ μουσικά κάλυψε την εκδήλωση ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντινίδης και η τραγουδίστρια κα. Κατερίνα Παπαδημητρίου, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης  στο κοινό.  Ιδιαίτερα δε, στο κλείσιμο της βραδιάς, με το ακόμα επίκαιρο (!!!) τραγούδι ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, το κοινό κατενθουσιασμένο τραγουδούσε εν χορώ και χειροκροτούσε παρατεταμένα.



Την εκδήλωσή μας  τίμησαν με την παρουσία τους ,
·         ο εκπρόσωπος του βουλευτή ΝΔ  Α Πειραιώς και Νήσων, Κώστα Κατσαφάδου , Ιωάννης Κατσαφάδος
·         Ο  τ. Βουλευτής ΑΝΕΛ  Α Πειραιώς και Νήσων κ. Παναγιώτης Μελάς
·         Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος ΔΕΑ Κ. Ιωάννης Καραπατάκης
·         Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος ΔΕΑ και πρόεδρος της ΤΔ Ηλείας κ. Νικόλαος Μαρούντας
·         Η Γενική Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά κα. Μαλαχία Αργυρώ και ο Αν. Γενικός Γραμματές κ. Ευάγγελος Αυγέρης
·         ο Αστυν. Δ/ντης κ. Μπαζάκος Σταύρος , ως εκπρόσωπος του Δ/ντου Αστυνομίας Πειραιά , Ταξιάρχου κ. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κων/νου , αλλά και ως Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών “Η ΜΑΝΗ”
·         Ο. Δ/ντης της Πινακοθήκης Πειραιά κ. Τσεκούρας
·          Ο Ταμίας  της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά κ Ανδρουτσόπουλος Γεώργιος
·         Η πρώην υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά κ.Νιαρχάκου Λίτσα

·         Οι κ.κ. Κρητικός Δημήτριος και Τραιφόρος Στέλιος  από την εφημερίδα "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ "
        Ο κ. Ιωάννης Κανατσέλης απο τη ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ
·         Ο διευθυντής της ειδικότητας Στελεχών Υπηρεσιών Ασφαλείας των ΙΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ κ. Στάθης Μαυρατζάς
Και πλήθος κόσμου, συναδέλφων μας και πολιτών.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση.
Το ΔΣ της Τοπικής μας Διοίκησης ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους και δεσμεύεται για τη συνέχιση των κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και των δράσεων που αποσκοπούν στην προσφορά στο συνάνθρωπο και τη σύσφιξη των σχέσεων της Αστυνομίας με τους Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου