Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ





                 Φίλες και φίλοι,
     Σας ενημερώνουμε ότι, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών συνεχίζοντας τις δράσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, αποφάσισε την συλλογή ανέκδοτων ποιημάτων και την έκδοση έντυπης ή ηλεκτρονικής ποιητικής συλλογής με τίτλο «Servo per Amikeco, ένα μπουκέτο λέξεις και συναισθήματα».
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αναζητούμε εναγωνίως τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και την αναβάθμιση του ρόλου της κοινωνικής θέσης των εργαζομένων αστυνομικών.
Οι ποιητές με τους στίχους, την αμεσότητα και καθαρότητα του λόγου τους δημιουργούν στο χώρο των γραμμάτων. Η πένα τους καταγράφει συναισθήματα, γεγονότα, εντυπώσεις και όσα κρύβουν στην καρδιά τους.
Ο καθένας μας όμως κρύβει μέσα του έναν Οδυσσέα, απώτερος στόχος μας το ταξίδι στη δική μας Ιθάκη, κυρίως όμως το ταξίδι φιλίας και εθελοντισμού μέσα στην οικογένεια της ΙΡΑ.
Σκοπός μας να δώσουμε την ευκαιρία με την έκδοση της πρώτης αυτής ανθολογίας, την προβολή και διάδοση τόσο των ιδεών από δοκιμασμένους όσο και από νέους ποιητές.
 Στο κέντρο όλης αυτής της προσπάθειας βρίσκεται το Παγκόσμιο σύνθημά μας  ΄΄SERVO PER AMIKECO΄΄ δηλ. Εξυπηρέτηση δια της Φιλίας.Ο Πολιτισμός λοιπόν, η συνεργασία και ο εθελοντισμός είναι το ψηφιδωτό του μέλλοντός μας, ώστε να μπορούμε να το ατενίζουμε με αισιοδοξία.
           Είμαστε σίγουροι ότι το εγχείρημα αυτό θα βρει απήχηση σε έναν μεγάλο αριθμό μελών μας που ψάχνουν μέσω της ποίησης τα μονοπάτια της έκφρασης, του επικοινωνίας, της αποφόρτισης  από το δύσκολο έργο που είναι επιφορτισμένοι να επιτελούν και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά συνθέτοντας μπουκέτα λέξεων, εκφράζοντας τα συναισθήματά τους. Σε κάθε συμμετέχοντα θα διατεθεί χώρος τριών έντυπων ή ηλεκτρονικών σελίδων και παρακαλούμε όπως τα αποστελλόμενα έργα να είναι τέτοια σε αριθμό και έκταση που να μη ξεπερνούν αυτόν τον χώρο, καθώς δεν θα υπάρχει διαδικασία επιλογής των ποιημάτων ή απόρριψης αυτών.
 
Παρακαλούμε όπως  οι  ενδιαφερόμενοι (μέλη μας εν ενεργεία και εν αποστρατεία)  αποστείλουν τα ποιήματα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση : fotoglou_sp@yahoo.gr  με τίτλο «Ποιητική συλλογή» επισυνάπτοντας απαραιτήτως μικρό βιογραφικό σημείωμα, καθώς και υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει ότι, τα συγκεκριμένα ποιήματα είναι πνευματική τους ιδιοκτησία και ότι παρέχεται στο Ε.Τ. της Δ.Ε.Α. το δικαίωμα δημοσίευσης και έκδοσης χωρίς καμία οικονομική ή άλλη απαίτηση.
Με αλληλογραφία να αποσταλούν στη διεύθυνση: Ικτίνου 2 -  ΤΚ 10552-Αθήνα, ή το Fax:2105248397, το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015.
Πληροφορίες στο τηλ. 2105227330.


SERVO PER AMIKECO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου