Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΙΡΑ

Την 13.00 ώρα της 22-1-2016, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Τοπικής Διοίκησης Πειραιώς κ' Νήσων Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών , στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κ.κ ΤΡΑΓΑΚΗΣ Ιωάννης ( πρ.Αντιπρ. Βουλής) και ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ Κων/νος , οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων κ.κ ΓΑΒΡΙΛΗΣ Γεώργιος και ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ Παναγιώτης αντίστοιχα, η Αντιδήμαρχος κ. ΓΛΥΚΑ-ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ Αθηνά , ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά κ.ΜΩΡΑΛΗ Ιωάννου , οι πρώην Βουλευτές ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ Αναστάσιος , ΜΕΛΑΣ Παναγιώτης και ΚΑΡΥΔΗΣ Δημήτριος, ο πρ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλαδος κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Σπυρίδων, η Πρόεδρος της Β' κοινότητας Πειραιά κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Λίνα, και ο Κοινοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ Αθανάσιος , οι πολιτευτές κ.κ ΣΑΜΑΡΑ Ασημίνα ,ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ Ευγενία και ΜΟΥΓΙΟΣ Πέτρος . 



Παρέστησαν επίσης ο Αστυν.Δ/ντης κ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ταξιάρχης, ως εκπρόσωπος του Δ/ντου Αστυνομίας Πειραιά Ταξιάρχου κ.ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κων/νου , οι Αστυν. Δ/ντες κ.κ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος , ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Απόστολος, ΜΠΑΖΑΚΟΣ Σταύρος ( πρ.Πρόεδρος της Τοπικής μας Διοίκησης , μέλος του Δ.Σ και Πρόεδρος της Ένωσης τωνΑπανταχού Μανιατών, ο Δ/ντης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, Αστυν. Δ/ντης κ.ΦΟΥΤΑΚΗΣ Αριστείδης , οι Αστυν. Υποδ/ντες κ.κ ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗΣ Κων/νος ,ΑΖΑΡΟΥ 
Γεώργιος και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Νικηφόρος , ο Δ/της της Τροχαίας Πειραιά Α/Υ κ.ΛΑΣΚΟΣ Σπύρος, ο Πρόεδρος του ΕΤ ΔΕΑ και Πρόεδρος της ΤΔ Αθηνών-Αττικής ΔΕΑ κ.ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΤ ΔΕΑ και Πρόεδρος της ΤΔ Ηλείας ΔΕΑ κ. ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος, ο Γ.Γ  Επαγγελματικού Ταμείου της 
ΔΕΑ κ. ΑΡΖΙΜΑΝΟΓΛΟΥ Νικόλαος , η Διοικητική Γραννατέας του ΕΤ ΔΕΑ κα ΑΝΤΩΝΙΟΥ Έφη, οι Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Ταμίας της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά κ.κ ΤΕΤΡΑΔΗΣ Ιωάννης , ΛΑΠΑΤΑΣ Παναγιώτης και ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος αντίστοιχα, οι Πρόεδρος και υπ. Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Κυριών Φίλων Αστυνομίας Πειραιά κ.κ  ΡΟΥΣΣΟΥ Όλγα και ΠΕΤΡΙΔΟΥ Μίλτα αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΑΣΑ κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, ο Γ.Γ της ΠΕΑΑΑΠ κ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ηλίας , ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Πειραιά  " Η ΟΜΟΝΟΙΑ "κ. ΤΣΟΝΤΟΣ Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. ΤΣΙΦΑΚΗΣ Μιχάλης , ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτ. Αττικής κ.ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης, ο Δικηγόρος Πειραιά κ. ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ Ιωάννης , ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Πειραιά. ιατρός κ. ΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος, οι κ.κ ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων , ΑΥΓΕΡΗΣ Ευάγγελος και ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά , ο καναλάρχης κ. ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΚΟΣ Κων/νος, ο κ.ΚΡΗΤΙΚΟΣ Δημήτριος από την εφημ. " ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ", ο κ.ΧΑΝΔΑΚΑΣ Μιχάλης από την εφημερίδα " ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ ", ο κ. ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ Ιωάννης από την εφημ. " Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ", ο κ. ΡΑ'Ι'ΣΗΣ Φώτιος από την εφημ. " ΔΗΜΟΤΗΣ " , η κα .ΓΕΡΑΜΑΝΗ  Σταματίνα από την εφημ. " PRESS ANTAPOKRITIS " , από το διαδικτυακό ειδησεογραφικό μπλοκ ο κ. Χρήστος Νικολάου,η Πειραιώτισα ηθοποιός κα Εύα Καμπίτση, ο ηθοποιός και συγγραφέας κ. Βασίλης Τραιφόρος  πολλοί συνάδελφοι και φίλοι , καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ της Τοπικής μας Διοίκησης με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ.ΚΑΡΚΑΛΗ Κυριάκο .




Την πίτα ευλόγησε ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιά , Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. ΔΑΝΙΗΛ , ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ' Φαλήρου κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ , συνεπικουρούμενος από τον Ιεροψάλτη και πρώην Αντιπρόεδρο της Τοπικής μας Διοίκησης κ. ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ Μανώλη .
Την εκδήλωση παρουσίασε έξοχα , η πρώην υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά  κ. ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ Λίτσα , η οποία απέσπασε κολακευτικά σχόλια από όλους τους προσκεκλημένους .
Ο Πρόεδρος της Τοπικής μας Διοίκησης κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος , στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων τόνισε: Η ΤΔ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ιδρύθηκε το 1997 αρχικά ως Τοπική Υποδιοίκηση της Αττικής και ήδη από το 2003 ως αυτόνομη Τοπική Διοίκηση με εδαφική αρμοδιότητα όλη τη Νομαρχιακή Περιφέρεια Α και Β Πειραιώς. Έκτοτε παρουσιάζει μια ξεχωριστή κοινωνική δραστηριότητα, προσφέροντας αρωγή σε ευαγή ιδρύματα, συνεργαζόμενη με φορείς και οργανισμούς ενισχύοντας αναξιοπαθούντες συναδέλφους μας, αποστέλλοντας συναδέλφους μας στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό κέντρο Gimborn στη Γερμανία για μετεκπαίδευση κα, παντα με τη δέουσα διακριτικότητα και σεμνότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Άλλωστε, όλοι εμείς είμαστε της φιλοσοφίας ότι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα των  πράξεών μας και μόνον.


Μέσα στη χρονιά που ήδη διανύουμε, θα συμμετάσχουμε στο Πανελλήνιο Συνέδριο, στη Πανελλήνια συνάντηση τοπικών Διοικήσεων, η οποία μάλιστα του χρόνου θα διοργανωθεί στον Πειραιά μας –και εδώ κα Αντιδήμαρχε θα χρειαστούμε και τη βοήθεια σας, μιας και θα επισκεφθούν την πόλη μας Αστυνομικοί και μέλη των οικογενειών τους απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό-, αλλά και στις εκδηλώσεις για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία μαζί με συναδέλφους μας απ’ όλο τον κόσμο.
Βεβαίως το ΔΣ μελετά και προγραμματίζει και πληθώρα άλλων τοπικού χαρακτήρα εκδηλώσεων, όπως ημερίδες, συναντήσεις με τους απόστρατους συναδέλφους μας, οι οποίοι αισθάνθηκαν ξεχασμένοι, εκδρομές παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων κα΄
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στην προσπάθεια αυτή που καταβάλουμε σας θέλουμε όλους κοντά μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας, τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας. Όλες οι προτάσεις συζητούνται και δύνανται να υλοποιηθούν.   λοιπόν να μας πλησιάσετε και να μας μιλήσετε»




ΒΡΑΒΕΥΣΗ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ - 

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα , με την αναγόρευση του κ. Εμμανουήλ Στρατουδάκη σε επίτιμο Αντιπρόεδρο της Τοπικής μας Διοίκησης, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, αλλά και σε επίτιμο ισόβιο μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, μετά από ομόφωνη επίσης απόφαση του ΔΣ του Εθνικού Τμήματος.



Ο κ. Μανώλης Στρατουδάκης είναι ένας  άνθρωπος ξεχωριστός, ένας Αξιωματικός που  τίμησε επι μακρόν με τη ν παρουσία του, τόσον το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, όσον και την Ένωσή μας, της οποίας μέλος είναι από το1983 Το πρώτο πανελληνίως μέλος εκ της ΑΠ προερχόμενο Συνιδρυτής το 1997  της Τοπικής Υποδιοίκησης Πειραιά  και πρωτεργάτης  για την αναγωγή της σε Τοπική Διοίκηση το 2003. Επίσης, ο ίδιος ευθύνεται για τη μετονομασία της τοπικής μας από ΤΔ ΠΕΙΡΑΙΑ σε ΤΔ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ. Όλα αυτά τα χρόνια με σεμνότητα, 
αθόρυβα πάντα προσέφερε αγαθές υπηρεσίες στην Ένωσή μας, αλλά και στην κοινωνία του Πειραιά, με σπουδαίο κοινωνικό πολιτιστικό και ανθρωπιστικό έργο.



Ο ίδιος, αφού παρέλαβε την πλακέτα από τον Πρόεδρο της Τοπικής μας Διοίκησης και το σχετικό δίπλωμα από τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος, με εμφανή συγκίνηση δήλωσε δικαιωμένος για τους αγώνες του όλα αυτά τα χρόνια και ευχαρίστησε την Ένωση για την τιμή αυτή που του έγινε, αναγνωρίζοντας το  έργο του. Τέλος, δε παρέλειψε να αφιερώσει τη διάκριση αυτή στη σύζυγό του και να την ευχαριστήσει δημόσια για τη συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά εδήλωσε πάντα «παρών»

Η εκδήλωση έκλεισε με μια λιτή δεξίωση στον ίδιο χώρο
Ευχαριστούμε θερμά το δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κρητικό για την ευγενική παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου