Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013
9η ΦΙΛΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΙΡΑ

                                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία διεξήχθη η 9η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων ΙΡΑ χώρας, στην πόλη των Σερρών, με συμμετοχή εκπροσώπων και εκδρομέων από 30 Τοπικές Διοικήσεις.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα ενότητος και ομοψυχίας. Οι συμμετέχοντες διέμειναν στο πολυτελές ξενοδοχείο “ELPIDA RESORT & SPA” Είχαν δε την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ιστορικές Σέρρες, που εφέτος εορτάζουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση τους, αλλά και να επισκεφθούν το ιστορικό οχυρό Ρούπελ, όπου ξεναγήθηκαν άρτια από τον Λοχαγό (ΠΖ) κ. ΜΗΛΙΟ Αιμίλιο, τον οποίο και ευχαριστούμε. Στεφάνι κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος κ. Ιωάννη Καραπατάκη, ενώ κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εψάλη από άπαντες ο Εθνικός ύμνος

Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις αρχές του τόπου και να ενημερώσει για το πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Ένωσής μας, αλλά και του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Πυροσβεστών και Λιμενικών. Συγκεκριμένα επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, στον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν.Σερρών Α/Δ κ. Αριστοτέλη Μανωλά.

Επίσης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΑΔ Σερρών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα και παρουσίαση του Επαγγελματικού Ταμείου   (ΤΕΑΕΤΔΕΑΠΛ) παρουσία αρκετών συναδέλφων Αστυνομικών και Πυροσβεστών, από τον Πρόεδρο του Ταμείου κ. Νικόλαο Μαρούντα, τον Πρόεδρο της ΤΔ Σερρών κ. Παντελή Χράπα και την εκπρόσωπο του Ταμείου στον Νομό Σερρών κα Ελευθερία Σαρακατσάνου. Οι συνάδελφοι, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το Ταμείο και υπέβαλαν πλήθος ερωτήσεων, οι οποίες επαρκώς απαντήθηκαν. Διενεμήθη δε και έντυπο υλικό.

Παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Νομού, δίνοντας την ευκαιρία στην Τοπική κοινωνία να γνωρίσει την Ένωσή μας και την κοινωνική της προσφορά, καθώς και τη δραστηριότητα της ΤΔ Σερρών.

Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών κα Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία, ο Αντιπεριφερειάρχης  Ν. Σερρών περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν.Σερρών Α/Δ κ. Αριστοτέλης Μανωλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερρών κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, ο Ιατροδικαστής Ν. Σερρών κ. Μηνάς Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Σερρών κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, ο Πρόεδρος του σκοπευτικού Συλλόγου «ΑΡΤΕΜΙΣ» κ. Ιωάννης Μουλάκης και ο πρώην Πρόεδρος ΤΔ Σερρών ΙΡΑ κ. Δημοσθένης Λαζαρίδης.

Κατά τον αποχαιρετιστήριο δείπνο, παρουσιάστηκε από τον κ. Δημήτριο Τρίγκα, φοιτητή ΤΕΦΑΑ και υιό του Γ΄. Αντιπροέδρου της ΤΔ Ημαθίας κ. Νικολάου Τρίγκα, το βιβλίο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ», το οποίο συνέγραψε ο ίδιος μαζί με τον Αρχαιολόγο  κ.Γεώργιο Κλοκίδη   και ακολούθησε σύντομη επίδειξη από ομάδα Αστυνομικών Αθλητών της ΤΔ Σερρών.  Ακολούθησε γλέντι με τη χορευτική ομάδα της ΤΔ Σερρών και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα

Οι επισκέπτες αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, κρατώντας όμορφες αναμνήσεις από τη Μακεδονική φιλοξενία.

Το Εθνικό Τμήμα, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την ΤΔ Σερρών, τους χορηγούς, τους εκπροσώπους και όλους τους συμμετέχοντες, που συνέβαλαν στη διοργάνωση και την επιτυχία της συνάντησης αυτής, αλλά και στη διαφύλαξη του κλίματος ενότητας και  ομοψυχίας.

                                                      Με εκτίμηση

SERVO PER AMIKECOΟ Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

       ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ                                   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΑΠΑΣ

Η Τοπική Διοίκηση  Πειραιώς  &  Νήσων εκπροσωπήθηκε από τον Α Αντιπρόεδρο της, κ. Μανώλη Στρατουδάκη, ο οποίος παίρνοντας το λόγο, παρουσίασε συνοπτικά, αλλα εμπεριστατωμένα το πολυςσχιδές κοινωνικό και ανθρωπιστικό μας έργο, εισπράτοντας το θερμό χειροκρότημα  και τα ευμενέστα σχόλια των συμμετεχόντων Μας δόθηκε δε, η ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με συναδέλφους απο δεκάδες Τοπικές Διοικήσεις όλης της χώρας.
Ο Πρόεδρος της ΤΔ Πειραιώς & Νήσων κ. Σταύρος Μπαζάκος, ο οποίος, λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών του υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση -  μήνυμα προς όλες τις ΤΔ Χώρας:

Με τη λήξη των εργασιών της 9ης Φιλικής Συνάντησης εκφράζω θερμά συγχαρητήρια στην τοπική Διοίκηση Σερρών, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες.


Από τη συνάντηση θα κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία και μηνύματα που θα γίνουν σπόροι ανάπτυξης και δημιουργίας, πάντα για το συμφέρον την Ι.Ρ.Α. γενικότερα.

Εμείς, από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, υψώνουμε σημαία με μήνυμα: "ισχύς εν τη ενώσει".

                                                                Με ιδιαίτερη εκτίμηση
                                                                Σταύρος Σ. Μπαζάκος
                                                          Πρόεδρος Ι.Ρ.Α. Πειραιώς και Νήσων
Το ραντεβού όλων, ορίστηκε τον ερχόμενο Ιούνιο στο Πανελλήνιο Συνέδριο, για τις λεπτομέρεις του οποίου το blog μας σύντομα θα ενημερώσει άπαντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου