Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Χαιρετισμός Υπαρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, για τα 50 χρόνια Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Ι.Ρ.Α.



Κοίταξε δυο φορές για να δεις σωστά, κοίταξε μια φορά για να δεις με αγάπη, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Τούτο σημαίνει πως η αγάπη , η φιλία, η ζεστή και αμφίδρομη συναισθηματική επαφή και επικοινωνία τα κάνει όλα πιο όμορφα και πιο εύκολα.
Και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών με το « servo per amikeco » της, θέτει τις βάσεις της παγκόσμιας αστυνομικής συνεργασίας στο στέρεο έδαφος της άδολης συναδελφικότητας και της καθαρής φιλίας .
Και επειδή όλα τα ωραία και μεγάλα πράγματα , πριν υλοποιηθούν , κυοφορήθηκαν μέσα σε γόνιμες ψυχές ως μεγάλα οράματα και αφού δεν ζούμε για να ονειρευόμαστε πρέπει όμως να ονειρευόμαστε για να μπορούμε να ζούμε, ας ονειρευόμαστε τα πράγματα και ας πραγματοποιούμε τα αστυνομικά μας όνειρα για να ανεβάσουμε, της διακρατικής μας πια αστυνομικής επικοινωνίας, τον πήχη σε πιο μεγάλα, πιο απαιτητικά και πιο ελπιδοφόρα ύψη.
Έτσι ο παραδοσιακός αξιακός μας κώδικας σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε δεν θα αποψιλωθεί αλλά αντίθετα θα υψωθεί ακόμη πιο πολύ και θα διατρανωθεί αφού το βάρος του κόσμου και η ελαφρά – καθαρή συνείδηση του αστυνομικού λειτουργού μπορεί να σηκώσει.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και της έκδοσης του σχετικού επετειακού λευκώματος, ως μέλος της τοπικής Διοίκησης Αττικής από το Μάρτιο του 1989 και ως Υπαρχηγός του Σώματος, έχω την τιμή και τη χαρά να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και συναισθήματα, που συνάδουν απολύτως με τα οράματα του μεγάλου ιδρυτού της Arthur Troop, με τη μετέπειτα ανθρωπιστική της δράση, την πολιτιστική της φυσιογνωμία και την αδιάλειπτη ηθική της σκοποθεσία.
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών θα εξακολουθεί να είναι το καύχημα των απανταχού γης αστυνομικών, αρκεί ο καθένας από μας να την αντιλαμβάνεται και να την βιώνει και ως ατομικό μέλημα, πόνημα και άθλημα.

Κωνσταντίνος Τσουβάλας
Αντιστράτηγος 
Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου