Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 





Ύστερα από 14 χρόνια που ήταν κλειστό, το Δημοτικο Θέατρο Πειραιά παραδίδεται στο κοινό του. Τα εγκαίνια θαπραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 ,παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατία ςκ.Κάρολου ΠΑΠΟΥΛΙΑκαι του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ.
" ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ " είναι ο τίτλος της παράστασης του Φωκά Ευαγγελινού, με την οποία το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ανοίγειτην αυλαίατου με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών,ανάμεσά τους ο Γιάννης Μπέζος,Ελένη Κοκ-κίδου,Δημήτρης Λιγνάδης,Γ.Ζουγανέλης κ.α.     Τη δεύτερη ημέρα των εγκαινίων του ΔΘΠ, τη σκυτάλη παίρνει η σοπράνο Τζίνα  Φωτεινοπούλου, η οποία θα ερ-μηνεύσει αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου ,με τη συνοδεία στο πιάνο του Μανώλη Παπασηφάκη,την Τζί-να συνοδεύει ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.Στο πλαί-σιο των εγκαινίων πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφί-ας της Μαρίας Κούκου.
Η επαναλειτουργία του ΔΘΠ και μάλιστα με καλλιτεχνικόδιευθυντή έναν Πειραιώτη, έναν καλλιτέχνη-σκηνοθέτη και δάσκαλο που έχει αφιερώσει τη δράση του στην πρόοδο της πολιτιστικής ζωής της πόλης του Πειραιά,αλλά και σε θέατρο υψηλών απαιτήσεων, του Τακη ΤΖΑΜΑΡΓΙΑ είναι εγγύηση για μία επιτυχημένη πορεία.
Το ιστορικό Θέατρο που εγκαινιάστηκε πριν από 118 χρόνια,έχει φιλοξενήσει παραστάσεις των σημαντικότερωνΕλλήνων σκηνοθετών, οπως του Δ.Ροντήρη ,Κάρολου Κουν, Α.Μινωτή , Α.Σολωμού,Σ.Ευαγγελάτου κ.α, ενώ στη σκηνή του έχουν εμφανιστεί μερικές από τις μεγαλύ-
τερες μορφές του Ελληνικού Θεάτρου, όπως η Κυβέλη,Θ.Κωτσιόπουλος,Αιμιλιος Βεάκης,Κατίνα Παξινού,Α. Μινωτής,,Μ.Κοτοπούλη,Μ.Κατράκης,Ε.Λαμπέτη,Δ.Χόρν,Μ.Αρώνη,Καρεζη,Δ.Παπαμιχαήλ και τόσοι άλλοι.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραια  ξεκινά ένα νέο ταξίδι  στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
                        Ευχόμαστε κάθε επιτυχία .

ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου